Dag-, weekend- en weekcursussen

Jeugdcursus 2024:

  • 29 april t/m 2 mei
  • 8 juli t/m 11 juli

Wat is het?

Cursussen zijn een intensieve en gezellige manier om in korte tijd veel te leren. Met een grote woonwagen bij IJslanderbedrijf Stal Stonas en een aparte wc en douche voor cursisten en een grote buitenplaats waar we bij mooi weer gezellig met zijn allen kunnen eten en kampvuren, geven we naast dagcursussen ook weekend- en weekcursussen voor groepen met overnachtingen, waaraan je met of zonder eigen paard kunt deelnemen. Het programma stemmen we af op de wensen en de mogelijkheden van de cursisten. Het programma is dus mede afhankelijk van de eigen inbreng.

Wat ga je doen?
Op cursus krijg je in kleine groepjes intensief les. Als de hoofden vol beginnen te raken van alle instructie, wisselen we de les een keer af met een lekkere buitenrit. Naast rijles proberen we ook aandacht te besteden aan andere onderwerpen dan paardrijden alleen, zodat je ook wat leert over bijvoorbeeld diergezondheid, hoefbeslag, wedstrijd rijden, etc.
Voor kinderen hebben de cursussen meer het karakter van een ruiterkampje. Met extra begeleiding is er ook volop tijd voor spelen en meehelpen met de dagelijkse verzorging van alle paarden.

Voor jeugd en volwassenen
Jaarlijks hebben we in de zomervakantie een weekcursus voor de jeugd en een voor volwassenen. Door het jaar heen prikken we enkele data waarop we dag- of weekendcursussen geven, maar daarnaast is het zeker ook mogelijk om in overleg een cursus te organiseren. Dat doen we al vanaf twee à drie personen, al laten we bij kleine groepen de reguliere lessen ook doorlopen en plannen we de activiteiten daar omheen.

Wat moet je meenemen op kamp?
We hebben goede bedden met matras en onderlaken, recht van de waslijn af op het bed. Je hebt dus een eigen slaapzak nodig en een hoofdkussen. Kussenslopen hebben we ook. Naast je kleren en toiletartikelen is een zaklamp handig, ’s nachts is het aardedonker al laten we voor wc-bezoekers her en der een waaklichtje branden op de route naar de wc. ’s Winters zijn pantoffels heerlijk, de vloeren zijn steenkoud! Neem in de winter goeie wollen truien mee, we hebben géén centrale verwarming maar wel goede houtkachels! Zakgeld heb je niet nodig en van grote hoeveelheden snoep zijn we ook niet stuk.. Een handdoek om te douchen. Een boek om te lezen. En…je rijkleren. Een absolute aanrader.
Weekendcursussen beginnen zaterdags om 10:00 en sluiten af op zondag om 17:00. meerdaagse cursussen starten op de eerste dag om 11:00 en sluiten af op 15:00 op de laatste dag.

 random74.jpg random51.jpg