IJslandse paarden

 

Over IJslandse paarden kun je boekenvol schrijven. Over hun geschiedenis, over het uitzonderlijk contact tussen IJslandse paarden en IJslandse mensen in vroegere tijden, hun betrouwbaarheid, hun kraakheldere karakters. En natuurlijk over hun gangen, de uiterst comfortabele tölt (ideaal voor hernia-patienten) en de spectaculaire rentelgang waarvan veel meer power uitgaat dan van welke scheurgalop ook.

Die boeken zijn er al lang, bij ons alleen al staat een kast vol.

Daarom schrijven wij alleen maar dat je met niemand zo prettig praten kunt als met een IJslands paard, wanneer hij aandachtig luisterend op stal of in de wei staat te eten. Of vanaf zijn rug, wanneer je met hem van mening verschilt over het te volgen traject… in goed overleg kom je er altijd uit en laat je je soms overtuigen dat het inderdaad véél leuker is waar hij heen wil.

Zo af en toe hebben we paarden die wat extra mogen grazen. Die laten we dan als een scharrelvarken los op ons terrein en mogen alle bermen leeg grazen. Dat dan af en toe Bart op zijn trekker voorbij komt om een wei te gaan slepen doet ze niets.

En, eerlijk is eerlijk, ook onder IJslandse paarden tref je soms krengen aan, alleen staan die nooit bij ons. Die wonen ver, ver weg en kunnen niet bij ons komen.

 

 

 

random34.jpg random14.jpg  random58.jpg random09.jpg