Lessen op IJslandse paarden

Een “klasje” bestaat uit hooguit 8 personen, meestal en bij voorkeur zijn het er niet meer dan 5 of 6. De minimumleeftijd is 12 jaar, een maximum is er niet. We hanteren wèl grenzen voor het gewicht van de ruiter: een BMI (Body Mass Index; Google het even als je niet weet wat het is) tussen 19 en 25 en een maximum gewicht van 80 kilo. Voor onze paarden geldt een minimum werkleeftijd van 6 jaar, maximum is 30 jaar, uitgaande van een goede gezondheid. Hun maximumgewicht controleren we ’s zomers maar liever niet…

Wat gebeurt er tijdens de rijlessen?
Je haalt zelf je paard uit de wei, je poetst zelf en je zadelt zelf. Minstens even belangrijk als het rijden is het omgaan met paarden. Allemaal met hulp en begeleiding naar behoefte, je wordt niet aan je lot overgelaten. Opstijgen gebeurt in de rijbaan.

Op het terrein beginnen we vaak met loswerken in de cirkel. Daar kun je makkelijk werken aan basisdingen als je houding, je zit, de stelling van je paard. Daarna wordt er gereden waar het terrein zich het beste leent voor de oefeningen waar je mee bezig bent. Vaak wordt er tijdens een les van verschillende stukken gebruik gemaakt: ga je bijvoorbeeld eerst verzameling oefenen in de bak en daarna lekker tölten op het pad.

Na de les zadel je zelf af en voer je tegelijk met de anderen je paard. Je paard zet je uiteraard ook zelf terug in de kudde. In buitenlessen rijdt Hannah of Bart mee en geeft les vanaf de fiets of een eigen paard.

Aanvangsonderwijs gebeurt in privélessen. Beginners in een groepje is geen goed idee, zodra je daartoe door ons in staat wordt geacht kun je je lessen in een groepsles vervolgen.

Lesrooster
Reguliere lessen zijn er elke dag, overdag of ’s avonds, zowel door de week als in het weekend. Daar tussendoor worden er vaak losse lessen, privélessen of introductiemiddagen gepland of wordt er aan correctiepaarden gewerkt. Privélessen of lessen met 2 personen zijn alleen op afspraak te regelen. Bij Stal Stonas lessen we op IJslandse paarden.

Op de onderstaande tijden zijn er vaste lessen gepland. Het is in overleg altijd mogelijk om op andere tijden te lessen. Neem daarvoor even contact op, het liefst per e-mail. Bij voldoende leerlingen kan het lesrooster worden uitgebreid.

Op vrijdag wordt er geen les gegeven en reguliere lessen uitsluitend op wekelijkse basis.


Leskaarten

Het is altijd mogelijk om losse lessen te volgen. Als je op een vast tijdstip rijdt, hebben we graag dat je een leskaart koopt. Dat is voor ons administratief makkelijker en voor jou goedkoper. Leskaarten gaan per tien lessen. Als je niet kunt, geef dat dan minimaal een dag van tevoren aan. Bij niet of last minute afmelden schrijven we je les toch af. Ben je incidenteel verhinderd, dan stellen we je in de gelegenheid om binnen een maand je les in te halen op een ander tijdstip.

Andere lessen
In overleg verzorgen we ook allerlei andere lessen. Denk hierbij aan: lange teugel, carrousel, theorieles, themales over een specifiek onderwerp, lange buitenritten, introductiemiddagen, of grondwerk. Regelmatig geven we ook les aan niet-IJslanders, zowel 3- als meergangers, maar ons bedrijf draait toch vooral om IJslandse paarden en hun mogelijkheden.

Op alle lessen bij Stal Stónas is de lesovereenkomst van toepassing.

Klik hier om de Facebookpagina van Stal Stónas te bekijken. Daar plaatsen we alle mededelingen over lessen en evenementen.

Maandag 10:30
19:30
Dinsdag 20:15
Woensdag 20:15
Donderdag 19:30
Vrijdag Geen les
Zaterdag 10:30
11:30
12:30
Zondag 10:30
11:30
12:30
13:30

random19.jpg random26.jpg random74.jpg random55.jpg