Weidegang

Stal Stónas biedt de mogelijkheid om je eigen paard hier voor kortere of langere tijd een thuis te geven. Als je paard hier echt komt wonen, dan scharen we hem in bij onze kudde. We spreken liever van weidegang in plaats van stalling om dat je paard als het goed is vrijwel nooit op stal zal staan. Je paard krijgt de beschikking over een paddock met vrije-inloopstal, weiland, volop vriendjes, dagelijkse verzorging en toezicht. Wij zorgen er voor dat je paard uit de wei gehaald wordt als de hoefsmid of tandarts er is of als de dierenarts komt enten (uiteraard mag je dat ook altijd zelf komen doen). Andere zaken zijn in overleg mogelijk te regelen.

Voor weidegang hanteren we 2 tarieven:

Weidegang laag tarief

Je paard mag ook voor lessen ingezet worden. Er wordt van je verwacht dat je 1 keer in de week op een vast moment meehelpt wat klusjes te doen (mest ruimen, terrein vegen, tuig poetsen etc.).

Weidegang hoog tarief

Je paard wordt niet in de lessen gebruikt. Er wordt van je verwacht dat je 1 keer in de week op een vast moment meehelpt wat klusjes te doen (mest ruimen, terrein vegen, tuig poetsen etc.).

In elk weidegangtarief zijn het hooi, stro, voer en water inbegrepen. De dagelijkse verzorging wordt voor je gedaan. Bij grotere klussen wordt je hulp ingeroepen.

Kosten van dierenarts, hoefsmid en tandarts zijn, net als andere bijkomende kosten, voor eigen rekening. Op weidegang bij Stal Stónas is de overeenkomst weidegang van toepassing.